Spouštíme crowdfundingový program

před 6 lety od David Grudl  

Spustili jsme nový crowdfundingový program, jehož cílem je získat finanční prostředky pro vývoj Nette. Hlavní změnou je, že místo jednorázových příspěvků je zaměřen na pravidelnou měsíční podporu. Ta může přicházet jak od jednotlivců, tak od firem, kterým nabízí možnost zviditelnit se na webu Nette a inzerovat na fóru nebo přímo v dokumentaci, tedy v místech s nejlepším zásahem cílové skupiny programátorů.

Každý, kdo staví na Nette, má zájem, aby se framework aktivně vyvíjel. Aby podporoval nové verze PHP. Aby se opravovaly chyby. Aby přicházel s dalšími novinkami, které usnadní práci nebo ušetří čas a peníze. Aby framework měl skvělou dokumentaci a existoval kolem něj užitečný obsah, ať už ve formě článků, návodů nebo videí.

Řada částí Nette představuje světovou špičku a chceme, aby tomu tak bylo nadále.

Bez adekvátního financování se nic z toho nedá zajistit. Přitom abyste se mohli spolehnout, že vyjdou další verze, stačí docela málo: abyste jej každý měsíc podpořili byť jen malou finanční částkou.

Pojďte do toho a staňte se partnerem Nette!

Používá vaše firma Nette?

Pokud pracujete ve firmě, které Nette vydělává peníze, vysvětlete prosím svému šéfovi, že je dobrý nápad se stát partnerem a zajistit tak zdravé fungování projektu, na který spoléháte. Zvýšíte prioritu řešení vašich issues a zároveň zviditelníte svoji společnost v komunitě a přilákáte k sobě vývojáře.

Partnerství totiž přichází s exkluzivními výhodami. Například s uvedením vašeho loga na tomto webu, možností vkládat pracovní nabídky, inzerovat na fóru (ukázka) nebo v dokumentaci (ukázka), tedy na místech se zcela nejlepším zásahem do skupiny Nette vývojářů.

Partnerům vystavujeme faktury, aby si mohli podporu dát do nákladů, a to buď měsíčně, čtvrtletně, půlročně nebo ročně.

Používáte Nette soukromě?

Stojíme také o vaši podporu! Přihlaste se k pravidelným donations přes PayPal. Vaše jméno bude vidět na webu Nette.

Kolik peněz je potřeba?

V tuto chvíli máme stanoveny tři cíle, kterých chceme dosáhnout.

Prvním cílem je 64.000 Kč měsíčně, které zajistí, že se vývoji bude věnovat jeden programátor na půl úvazku. Další vývoj Nette sice bude pokračovat, nicméně polovičním tempem než dosud, což není vůbec ideální. Při dosažení hranice 128.000 Kč získá framework full-time vývojáře a nové verze mohou přicházet každý rok.

Náklady jsou tak nízké proto, že nepotřebujeme kanceláře a hlavně pracujeme na něčem, co nás baví.

Při dosažení třetí mety 196.000 Kč měsíčně budeme moci přizvat další spolupracovníky a vylepšovat tak web, dokumentaci, vytvářet nový obsah a nechat jej překládat do angličtiny. A tak oslovit zahraniční komunitu. Čtvrtá meta dává možnost zapojit druhého programátora, což by vývoj a správu issues značně zrychlilo.

Jakmile se dosáhne tohoto milníku, připravíme další cíle, které by počítaly s více programátory, mohly by vznikat nové užitečné nástroje a knihovny. Pak třeba vznikne i kniha o Nette.


Viz také Freelo.cz: 14 důvodů, proč podpořit Nette